Volledig scherm
PREMIUM
Het is stil in de 2de Dorpstraat nu LaDada en Happy Days dicht zijn. Noa, Lizzy, Charlotte, Anne-Fleur, Annefloor, Katoo, Annelieve vinden het jammer dat LaDada gesloten is. © Boas Photo

Zeistse probleemkroeg La Dada weer dicht, maar is dat de oplossing?

Hét uitgaanswalhalla van de regio, zo stond de 2e Dorpsstraat in Zeist bekend. Nu de beruchte kroeg La Dada voor de tweede keer moest sluiten wegens overtredingen, heeft de straat een naam. Maar is het sluiten van de kroeg een optie? Bezoekers van- en ondernemers in de straat, denken van niet. 

Het is zaterdagavond, even na 23.00 uur. De uitgaansstraat in hartje Zeist is, op een paar bezorgscooters na, leeg. Het grootste deel van de panden is dicht. Van het zwart pandje waar met witte letters ‘La Dada’ op staat is de reden duidelijk, op de deur hangt een A4'tje met uitleg. De burgemeester van Zeist sloot het café vorige week, na een paar incidenten met dronken jongeren de week ervoor. En dat terwijl de kroeg pas een paar dagen open was. Daarvoor was het óók verplicht gesloten, vanwege het schenken van alcohol aan jongeren onder de 18.