Zes keer was er brand bij boer Gert, vandaag staat hij voor de rechter. Hoe zat het ook alweer?

Video/reconstructieBoer Gert S. staat woensdag voor de rechter. De 35-jarige oud-inwoner van Werkhoven wordt verdacht van meervoudige brandstichting. Maar Gert en zijn verdediging staan daarmee lijnrecht tegenover de aanklager. Wat gebeurde er allemaal, sinds hij precies een jaar geleden de eerste vlammen op zijn erf zag?

Het is donderdagnacht 25 oktober 2018, rond de klok van 03.00 uur. In een loods aan de Hollendewagenweg 8 in Werkhoven schieten de vlammen uit tientallen strobalen. Tussen de brandende balen en de rookwolken door stuurt Gert een shovel van zijn productiebedrijf Natures Best heen en weer. Hij rijdt zo snel mogelijk brandende balen naar buiten, om verdere uitbreiding van de vlammen te voorkomen en zijn vee te redden van een wisse dood.

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.