Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van Batau-Zuid in Nieuwegein praatten al eerder mee over hun wijkvernieuwing in het kader van het project Betere Buurten. © sjon heijenga

Zes miljoen voor goede ideeën over opknappen Schansen-Noord in Nieuwegein

Nieuwe speelplekken voor de jeugd, meer parkeerplaatsen of betere straatverlichting. De bewoners van de buurt Schansen-Noord in de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg praten zaterdagmiddag in de nieuwe Buurtkamer over hun wijkvernieuwing. Voor initiatieven in hun wijk is bijna zes miljoen euro beschikbaar.

Het is de vierde oude wijk die de stad wil aanpakken. In de afgelopen jaren konden delen van de wijken Batau-Zuid, Jutphaas-Wijkersloot en Merwestein al miljoenen tegemoet zien om de buitenruimte op te knappen. Daar zijn de werkzaamheden grotendeels uitgevoerd, nu is Schansen-Noord in Fokkesteeg aan de beurt.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrecht in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen.