Ramon Beuk.
Volledig scherm
PREMIUM
Ramon Beuk. © Ramon Beuk

Zes thuistips van kok Ramon Beuk: ‘Nu ik zeeën van tijd heb, ben ik weer aan het vissen’

Nu de culturele instellingen en sportscholen gesloten zijn, moeten we andere manieren bedenken om onszelf te vermaken. Ramon Beuk (49) is kok, hij schreef tien kookboeken en ontwikkelde onder andere producten en concepten voor HEMA, Bijenkorf en Unilever. Hij presenteerde verschillende culinaire televisieprogramma’s. Naast het Elke dag een hap-project schrijft hij momenteel aan zijn elfde kookboek over Suriname in Nederland.

1. Fitbit

Fitbit Charge2
Volledig scherm
Fitbit Charge2 © RV

,,Een Fitbit is een horloge, die je gezondheid bijhoudt en je stimuleert om tot actie over te gaan. Ik kreeg er een van mijn vriendin voor Sinterklaas en heb hem sindsdien niet meer afgedaan. Ik ben in de ban. Ik ga elke keer weer op zoek naar een volgende prestatie: meer stappen op een dag, een betere conditie of een goede nachtrust.

Ik ben niet eens echt een sporter. Ik heb wel drie keer een marathon gelopen, maar dat was doordat vrienden me uitdaagden. Ik trainde drie à vier maanden en liep de marathon op wilskracht uit. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een bereconditie had. Door die Fitbit werk ik nu aan die conditie. Zeker in coronatijd motiveert het horloge me om niet stil te gaan zitten.”

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.