De chefs van het Utrechtse restaurant Ruby Rose met de dinertasjes.
Volledig scherm
PREMIUM
De chefs van het Utrechtse restaurant Ruby Rose met de dinertasjes. © Lars Verkroost

Zo kun jij de Utrechtse horeca helpen: van afhaalloket tot thuisdiner, to-go, borrelboxen en een drive-thru

De nieuwe sluiting van cafés en restaurants is voor ondernemers een zware dobber, maar de horeca in Utrecht en omstreken is vastbesloten om niet bij te pakken neer te gaan zitten. En dus trekken zij alles weer uit de kast om alsnog hun gerechten en lekkernijen bij mensen thuis te krijgen. Hier kun je terecht.

  1. De enorme personeelstekorten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?
    PREMIUM
    VRAAG MAAR RAAK

    De enorme personeels­te­kor­ten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?

    Met name in de afgelopen coronaperiode stond het nijpende tekort aan zorgpersoneel volop in de schijnwerpers: op de ic’s is sprake van een flinke schaarste en in september eisten digitale demonstranten op het Malieveld zelfs structurele loonsverhoging. De tekorten zijn echter niet nieuw: er is, door het hele land, al jaren grote vraag naar meer zorgmedewerkers. Waarom is dat eigenlijk zo — en hoe lossen we dat op?