Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid de Gelder en haar dochtertje zijn sinds acht maanden definitief terug in Nederland. © William Hoogteyling

Zo verging het Ingrid en haar dochtertje, die terug moesten naar Australië en een gewelddadige ex

In de rubriek Hoe is het nu met? belichten we mensen of gebeurtenissen die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Vandaag: Ingrid de Gelder (35).

Volledig scherm
Ingrid met haar dochter in november 2017 © Herman Stöver

Twee jaar geleden moest  de van oorsprong Amerongse Ingrid de Gelder samen met haar dochter (van wie ze de naam om veiligheids- en privacyredenen niet in de krant wil) van toen 1 jaar oud terug naar Australië. De Gelder werd mishandeld door haar Australische man en bleef na een familiebezoek met haar dochtertje in Nederland.

De Nederlandse rechter oordeelde dat het om ontvoering ging en dat zij terug moesten naar Australië. Alle juridische kwesties, bijvoorbeeld over de voogdij, moesten in het land van herkomst afgehandeld worden. 

De Gelder had drie dagen om haar baan op te zeggen, haar spullen te pakken en een reis naar Australië te boeken. Bij terugkeer in Australië verbleef ze met haar dochter in een safehouse. Later kregen ze een eigen woning. Sinds maart zijn ze terug in Nederland.

Quote

Uitgeproce­deer­de kinderen uit Syrië mogen wel blijven - begrijp me niet verkeerd: dat vind ik ook heel goed, maar wij niet.