Volledig scherm
De Tetris-Challenge van de brandweer in Nieuwegein. © Brandweer Nieuwegein Noord

Zo ziet de inhoud van een brandweerwagen in Nieuwegein eruit. Hoeveel items tel jij?

De wereldwijde hit onder hulpdiensten heeft ook Nieuwegein bereikt. Het corps zette de inhoud van een brandweerwagen op de foto voor een Tetris-challenge.

De Tetris-challenge - genoemd naar de beroemde computergame - houdt in dat hulpdiensten de inhoud van hun voertuig legen, netjes neerleggen, dan van bovenaf fotograferen en de foto delen via sociale media. De politie in het Zwitserse Zürich was begin september de eerste. De uitdaging kreeg navolging in onder meer Hongarije, Engeland en Nederland.

Ook Nieuwegein is de uitdaging aangegaan. De brandweer Nieuwegein-Noord heeft  voor de challenge het hulpverleningsvoertuig binnenstebuiten gekeerd. Rondom drie brandweerlieden ligt de straat bezaaid met ladders, pylonen en gereedschap.

  1. Harry Potter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVredenburg

    Harry Pot­ter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVre­den­burg

    Met de zaklamp in de hand zoeken naar de leukste, spannendste, gekke beeldjes en dieren in de kerk. Dat kan vanavond om 19.30 uur in de Domkerk in Utrecht. Tijdens een rondleiding kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar samen met hun (groot)ouders spannende details ontdekken in het donker. Neem zelf een zaklamp mee! Aansluitend is er iets te drinken met wat lekkers in het DomCafé. Kosten zijn 4,50 euro per persoon.