Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Rachel van Kommer maakt samen met Dennis van Wolfswinkel (links) de septic tank vol poep, plas en wc-papier schoon. © Saskia Berdenis van Berlekom

Zomerchallenge #17: Dixies schoonmaken. Houdt onze verslaggever alles binnen?

Deze zomer voeren onze verslaggevers elke dag een opdracht uit of gaan een uitdaging aan. Dit keer test Rachel van Kommer of haar maag sterk genoeg is om mobiele toiletwagens schoon te maken.

Ik heb het gevoel dat ik moet beginnen met een waarschuwing, maar ik vrees dat ik gezien de foto al te laat ben. Uiteraard wist ik waar ik aan begon toen ik zei: ‘ja, leuk! Vies werk. Gaan we doen!’ Dat ik toiletten schoon zou moeten maken, wist ik ook. Maar gewone toiletten zijn niet vies genoeg, het moesten dixies zijn. Liever nog: mobiele toiletwagens.

  1. Amerikaanse rivierkreeft rukt op, waar worden ze het vaakst gezien?

    Amerikaan­se rivier­kreeft rukt op, waar worden ze het vaakst gezien?

    Ze worden steeds vaker gespot: Amerikaanse rivierkreeften. Lekker in de soep, maar niet goed voor het wel en wee in sloten, vaarten en meren. ‘Ze vreten de hele sloot leeg en eten alles op wat wortels heeft,’ verzuchten de waterschappen. Er zijn zorgen over verdringing van inheemse planten en dieren. Waterschappen zien de woelende veelvraat liever gaan dan komen. Ook in onze regio en dan vooral in de Biltse Grift worden ze veelvuldig waargenomen.