Wethouder Hetty Veneklaas feliciteert de medewerkers van ’t Kikkerfort.
Volledig scherm
Wethouder Hetty Veneklaas feliciteert de medewerkers van ’t Kikkerfort. © Zwembad 't Kikkerfort

Zwembad 't Kikkerfort trots op tweede plek ZwembadBranche

Het zwembad ’t Kikkerfort uit Breukelen is tweede geworden bij de verkiezing zwembad van het jaar. De verkiezing werd georganiseerd door ZwembadBranche. ‘t Kikkerfort haalde een klanttevredenheidsscore van 8,6.

Bedrijfsleider Anthony Fokker is trots met het resultaat: ,,Het is een mooie erkenning door onze bezoekers. Zij hebben hun stem laten horen. Volgend jaar gaan we voor de eerste plaats.” 

‘t Kikkerfort was met twee andere zwembaden genomineerd in de categorie zwembad van het jaar met een jaarlijks bezoek van 100.000 tot 200.000 mensen. De nominatie was het resultaat van een onderzoek onder bezoekers afgelopen zomer. 

De  prijzen werden bekendgemaakt tijdens de ZwembadBranche dag in Utrecht. De winnaar in deze categorie werd het Van Maanenbad in Rotterdam. Tijdens de uitreiking werden een aantal positieve punten uit de enquête benadrukt: ,,’t Kikkerfort is een leuk zwembad met vriendelijk personeel. Er zijn veel kleedkamers en de temperatuur van het water is zeer aangenaam.”

In 2013 won 't Kikkerfort nog de award voor beste zwembad  met meer dan 200.000 bezoekers per jaar. In 2017 en 2018 was zwembad Merwestein uit  Nieuwegein de beste. Dat bad was ook nu weer genomineerd, maar zag Swimfun uit Joure winnen. In deze laatste categorie drong Zwembad Merwestein dus voor de derde keer op rij door tot de top 3 van Nederland, maar pakte nu brons. 

De ZwembadBranche Awards, de zogenaamde Gouden Zeepaardjes, zijn een blijk van waardering van de klanten. De Persoonlijkheid van het jaar wordt gekozen door de branche zelf. De winnaars van de categorieën beste zwemlesteam, beste accommodatie, beste zwemschool en meest klantvriendelijke accommodatie werden bepaald door een onafhankelijk consumentenonderzoek.