1. Hoogleraar slaat terug naar provincie na reactie op corruptiebeschuldiging: ‘Dit is pure intimidatie’
  PREMIUM
  UPDATE
  8

  Hoogleraar slaat terug naar provincie na reactie op corruptie­be­schul­di­ging: ‘Dit is pure intimida­tie’

  Het Gelderse provinciebestuur is woest op hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Die heeft het college van Gedeputeerde Staten en het gemeentebestuur van Barneveld in het openbaar beschuldigd van omkoping, maar hij had geen bewijzen. De hoogleraar is verbijsterd door de handelswijze van de provincie: ,,Dit is pure intimidatie.”
 1. Pissige bewoners zijn poepende coronawandelaars spuugzat: ‘Wat bent ú nou aan het doen, meneer’
  PREMIUM
  3

  Pissige bewoners zijn poepende coronawan­de­laars spuugzat: ‘Wat bent ú nou aan het doen, meneer’

  Prachtige natuur, uitgestrekte bossen en knusse vakantieparken: toeristen zijn dol op de Utrechtse Heuvelrug. Maar nu we sinds de coronacrisis massaal de natuur intrekken, is er ook een keerzijde aan al dat moois. Gedumpte mondkapjes, blikjes en heel veel wc-papiertjes ontsieren de bossen. Inwoners nemen steeds vaker het heft in eigen hand: de prikstokken zijn niet aan te slepen.
 2. ‘Leg meer bos aan om de Veluwe te ontzien’
  Opinie
  8

  ‘Leg meer bos aan om de Veluwe te ontzien’

  Veel mensen genieten van de natuur op de Veluwe. In deze coronatijd nog meer dan voorheen. Dat is positief omdat bewegen gezond is, het buiten zijn rust biedt en omdat mensen de natuur waarderen. Maar er kleeft een groot bezwaar aan: het leefgebied van planten en dieren wordt letterlijk overlopen door mensen. En dat terwijl de natuur het al moeilijk heeft door droogte, klimaatverandering, te veel stikstof en versnippering. De zorg vanwege de toenemende recreatiedruk op de Veluwe wordt breed gedeeld, vinden Bernhard Oosting en Petra Souwerbren van Natuur en Milieu Gelderland.