Amerongen leeft ‘sprookje’ van de
61 geschonken bruidsjurken

videoHet begon zoals een sprookje begint. Op een mooie donderdagochtend, niet zo heel lang geleden, in een klein dorpje op de Utrechtse Heuvelrug, stapte er een onbekend heerschap binnen bij kringloopwinkel GoedZo. De man wilde weten of men interesse had in een paar bruidsjurken.

Jacqueline Catsburg, medewerkster van GoedZo in Amerongen, kan nog altijd moeilijk bevatten hoe het sprookje vervolgens verderging: „Ik dacht, dat zijn er vast een stuk of twee, drie. Wie weet, keek de man terug op een paar vervelend gestrande huwelijken. Hij zei dat we op hem moesten wachten, dan ging hij ze even halen. Een paar uur later kwam hij voorgereden in een bus. Volgeladen met hagelnieuwe trouwjurken plus een paar cocktailjurkjes, 61 om precies te zijn. We moesten er maar wat moois mee doen. Zijn naam heeft hij nooit genoemd. Hij was net zo snel weer vertrokken als hij was gekomen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei