Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheek in de Allemanswaard in Amerongen wordt ook veel door jonge lezers gebruikt. © Saskia Berdenis van Berlekom

Amerongers pikken sluiting bibliotheek en consultatiebureau niet

AMERONGEN - Het gemor over de bezuinigingswoede begint onder de inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug steeds luider te worden. Zo is in Amerongen Dirk Lammers een petitie begonnen om een fel protest te laten horen.

Het dorp Amerongen voelt zich achtergesteld bij Doorn. Dat is het geluid dat diverse bewoners laten horen. De financiële pijn van het peperdure gemeentekantoor in Doorn is bij de Amerongers nog altijd voelbaar en komt weer aan de oppervlakte wanneer een extra gaatje in de broekriem moet worden gemaakt. Lammers is dat zat en mobiliseert de inwoners om de besparingsvoorstellen van tafel te krijgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Monster van Leersum’ (83) vandaag in beroep tegen zijn celstraf voor pesten van buren

    ‘Monster van Leersum’ (83) vandaag in beroep tegen zijn celstraf voor pesten van buren

    Moet het 83-jarige Monster van Leersum drie maanden de cel voor jarenlang pesten en intimideren van zijn buren? Vandaag dient in Arnhem het hoger dat Rudolf R., die zichzelf de geuzennaam het ‘Monster van Leersum gaf, indiende tegen zijn straf. Wat de uitspraak van de rechter ook is; voor de buren zal het vermoedelijk maar betrekkelijke rust brengen. Want volgens hen zijn de pesterijen ook na de veroordeling van twee jaar geleden gewoon doorgegaan.

De Vallei