Volledig scherm
Drie appartementen zijn uitgebrand of beschadigd. © AD

Brand in woonzorgcentrum Doorn, ouderen moeten woningen uit

DOORN - Vanwege een brand in een woonzorgcentrum in Doorn (Utrecht) zijn vooralsnog ongeveer zestig mensen geëvacueerd. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het vuur is inmiddels helemaal uit. ,,Het was een brandje van niks, maar er was een enorme rookverspreiding’’, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De bewoners van het pand werden door de brandweer naar buiten gebracht en voor de deur opgevangen. De hulpdiensten waren in grote getale uitgerukt naar Doorn. Veertien ambulances en twee traumahelikopters haastten zich naar Doorn. De Veiligheidsregio Utrecht meldde daarop meteen dat het onduidelijk is of deze ook echt allemaal nodig zijn.

Storing

Vermoedelijk is een elektrisch malheur de oorzaak van de brand, zoals storing in een lamp. Te zien is dat van de aanleunwoningen drie appartementen boven elkaar met het vuur te maken hebben gehad. Het lijkt erop dat de brand op de begane grond is begonnen. De brandweer is woningen ernaast  aan het doorzoeken, maar het lijkt erop dat daar iedereen uit is.

Rond half 12 vanavond is er groot overleg, waar ook burgemeester Naafs bij betrokken is. Dan wordt er onder meer bekeken waar de vijftig tot zestig ontruimde bewoners de nacht door kunnen brengen. Mogelijk zou dat in het wzc zelf kunnen gebeuren.

Volledig scherm
© Menno Bausch
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei