Volledig scherm
Burgemeester Naafs burgemeester van Utrechtse Heuvelrug. © William Hoogteyling

Burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug moet ambtswoning uit vanwege bezuinigingsoperatie

Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug moet op zoek naar een nieuwe woning. De gemeente wil zijn ambtswoning van 1,5 miljoen euro in Doorn van de hand doen.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een groot pakket van bezuinigingsmaatregelen voorgesteld. In de komende jaren is daarmee een bedrag van ruim 5,6 miljoen euro gemoeid. Met de verkoop van het huis waarin Naafs woont is al een fors deel van het tekort weggewerkt. Naafs betaalt ongeveer 12.000 euro per jaar huur voor de villa aan de rand van het bos.

Derde termijn

Naafs, oud-burgemeester van Rhenen, woont al sinds hij burgemeester is van de Utrechtse Heuvelrug in de ambtswoning aan de Van der Leelaan in Doorn. Hij is in 2018 aan zijn derde termijn als burgemeester begonnen. In 2014 speelde dezelfde kwestie. Toen wilde de gemeente de ambtswoning verkopen, maar dat ging op het laatste moment niet door. Met de verkoop van het huis volgt de gemeente veel andere gemeenten, waar ambtswoningen al niet meer beschikbaar worden gesteld. Een woning voor de burgemeester is niet meer van deze tijd, vinden veel politieke partijen.

In mei neemt de raad een besluit over het pakket aan bezuinigingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Monster van Leersum’ (83) vandaag in beroep tegen zijn celstraf voor pesten van buren

    ‘Monster van Leersum’ (83) vandaag in beroep tegen zijn celstraf voor pesten van buren

    Moet het 83-jarige Monster van Leersum drie maanden de cel voor jarenlang pesten en intimideren van zijn buren? Vandaag dient in Arnhem het hoger dat Rudolf R., die zichzelf de geuzennaam het ‘Monster van Leersum gaf, indiende tegen zijn straf. Wat de uitspraak van de rechter ook is; voor de buren zal het vermoedelijk maar betrekkelijke rust brengen. Want volgens hen zijn de pesterijen ook na de veroordeling van twee jaar geleden gewoon doorgegaan.

De Vallei