Volledig scherm
© Herman Stöver

De Duitse keizer plant na 100 jaar bloembollen

AMERONGEN - In november 1918 deed de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II, na het échèc van de eerste wereldoorlog, troonsafstand. Hij tekende deze abdicatie in kasteel Amerongen, waar hij anderhalf jaar verbleef. Woensdagochtend kwam de 'keizer' even terug. 

Een acteur verkleed als de keizer plantte samen met kinderen van de Wilhelminaschool en De Regenboog en adjunct-directeur van het kasteel Waronne Elbers bloembollen in de kasteeltuin. Het ging om historische bloembollen, waaronder de toepasselijke Tulipa Keizerskroon die al dateert uit 1750. 

Bloembollenseizoen 

De keizerlijke plantactie vormde de aftrap van het bloembollenplantseizoen 2018.  Op diverse locaties in de Amerongse kasteeltuin gaan 75.000 lentebloeiers de grond in waaronder blauwe druifjes, tulpen, krokussen en narcissen. Bij de bollenkeuze is rekening gehouden met de historische omgeving, een gespreide bloeiperiode, meerjarige bloei en bijvriendelijke soorten. Opmerkelijk overigens dat de 'keizer' bloembollen plantte. Hij stond bekend als de houthakkende keizer, die er veel plezier in schepte om bomen om te hakken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei