Volledig scherm
Boer zoekt vrouw 2018, Saskia uit Amerongen © KRO-NCRV

Geitenhoudster Saskia uit Amerongen zoekt een man

AMERONGEN - Tussen de kleine, pasgeboren geitjes van boerin Saskia in Amerongen is dit seizoen het kijkcijferkanon Boer zoekt Vrouw neergestreken. Zondag leerden bijna 3 miljoen kijkers haar kennen tijdens de eerste uitzending van het tv-programma.

Saskia heeft samen met haar zoons een biologische melkgeitenhouderij. Haar zoons zorgen voor de melk, terwijl zij zich vooral over de kraamkamer van de pasgeboren geitjes buigt.

Tot 2002 had ze samen met Henk, haar toenmalige man, een melkveehouderij. Omdat ze graag iets anders wilden, zijn ze daar destijds mee gestopt. Maar toen werd Henk ineens ernstig ziek en overleed hij, pas 39 jaar oud.

Opvoeding

Saskia begon veertien jaar geleden een melkgeitenhouderij. Ze werkte zich in het zweet om de onderneming in goede banen te leiden en was daarnaast druk met de opvoeding van haar twee zoons. Tijd om een nieuwe man te vinden, was er dus niet.

Nu haar zoons oud genoeg zijn om op hun eigen benen te staan, heeft Saskia meer tijd voor zichzelf. Hoewel ze nog steeds vaak kookt en zorgt voor haar kinderen en kleinkinderen. Steeds vaker heeft ze de behoefte aan iemand aan haar zijde, zo laat ze weten in het programma. Daarom kunnen prinsen op witte paarden en andere cassanova's hun meest hartstochtelijke liefdesbrieven schrijven aan het adres van Saskia. In september gaat het seizoen verder.

Buurtbewoners

Plannen om haar melkgeitenhouderij flink uit te breiden, stuitte begin dit jaar op verzet van de buurtbewoners. De commissie van beroep van Utrechtse Heuvelrug heeft de bezwaren van tafel geveegd, maar de omwonenden zijn vastberaden om deze uitbreiding tegen te houden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei