Michiel de Vries op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel de Vries op archiefbeeld. © Radboud Universiteit

Hoogleraar slaat terug naar provincie na reactie op corruptiebeschuldiging: ‘Dit is pure intimidatie’

UPDATEHet Gelderse provinciebestuur is woest op hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Die heeft het college van Gedeputeerde Staten en het gemeentebestuur van Barneveld in het openbaar beschuldigd van omkoping, maar hij had geen bewijzen. De hoogleraar is verbijsterd door de handelswijze van de provincie: ,,Dit is pure intimidatie.”

8 reacties

 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  Je kunt geen bestuurders van omkoping beschuldigen als je geen greintje bewijs hebt....dit zal voor de rechter moeten komen.
 • Ton Verkerk

  2 maanden geleden
  Beschuldigingen uiten zonder bewijs is laster. Daarnaast is hij hoogleraar in het vakgebied bestuurlijke integriteit waardoor een uitspraak van hem als expert opinion wordt beschouwd. Een deskundige die meent dat hij als privé persoon over zijn vakgebied uitlatingen zonder ze te hoeven onderbouwen heeft een rare beroepsethiek. Als je dan ook nog mensen beschuldigt van strafbare feiten heb je ook geen normaal menselijke ethisch besef.
 • tinus aardsen

  2 maanden geleden
  Als je beschuldigingen uit, maak niet uit waar over, moet je wel zorgen dat je bewijs hebt. anders heb je geen poot om op te staan!!
 • Bart Wolters

  2 maanden geleden
  De Vries wordt nu gebruikt als afleidingsmanoeuvre voor het schimmenspel rond deze herindelingskwestie. Dat komt Berends nu heel goed uit.. overigens kun je maar beter geen De Vries heten als je hier mee te maken krijgt. Vraag maar aan Harry..
 • Jessica Berends

  2 maanden geleden
  Als hoogleraar ben je een uithangbord voor de universiteit. Als je iets zegt, dan heeft dat grotere gevolgen dan wanneer Miep van drie hoog achter iets uit haar onderbuik laat komen. Dus als je met zulke zware beschuldigingen komt, kun je maar beter met een goede onderbouwing komen. De man schijnt slim genoeg te zijn om dat te kunnen weten. Nu is het hard tegen hard.

De Vallei