Drukte op de Posbank in augustus 2020.
Volledig scherm
Drukte op de Posbank in augustus 2020. © Gerard Burgers

‘Leg meer bos aan om de Veluwe te ontzien’

OpinieVeel mensen genieten van de natuur op de Veluwe. In deze coronatijd nog meer dan voorheen. Dat is positief omdat bewegen gezond is, het buiten zijn rust biedt en omdat mensen de natuur waarderen. Maar er kleeft een groot bezwaar aan: het leefgebied van planten en dieren wordt letterlijk overlopen door mensen. En dat terwijl de natuur het al moeilijk heeft door droogte, klimaatverandering, te veel stikstof en versnippering. De zorg vanwege de toenemende recreatiedruk op de Veluwe wordt breed gedeeld, vinden Bernhard Oosting en Petra Souwerbren van Natuur en Milieu Gelderland.

8 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Door al die bezoekers op de Veluwe slaat het wild, en zelfs de wolven, meteen op de vlucht! Het was zelfs beter als ze de Veluwe met de Utrechtse Heuvelrug verbinden zodat er meer ruimte voor het wild daar is of onderling kan worden uitgewisseld.
 • Jelle W

  1 jaar geleden
  Die megastallen in de Vallei als eerste eruit en daar bos aanleggen, betere compensatie bestaat niet. Voedselbos ook een topidee.
 • Sjaak Sjaak

  1 jaar geleden
  Waarom komt er geen koppeling van bebouwen van grond en aanleg van bos. Laat dit in een een beklaagde verhouding gelijk opgaan.
 • Ewoud van de Wetering

  1 jaar geleden
  Één miljoen huizen bouwen, met bijbehorende infrastructuur, 70.000 voetbalvelden met zonnepanelen, ruim 3000 windmolens van meer dan 200 meter hoogte en nu nog extra bossen. Gaan we de Noordzee inpolderen of zo? Hoe groot is Nederland?
 • Robert Oeveren

  1 jaar geleden
  Als het extra hectares zijn prima idee meer bossen is goed voor iedereen.

De Vallei