Pannekoekenrestaurant 't Berghuis
Volledig scherm
Pannekoekenrestaurant 't Berghuis © William Hoogteyling

Meer dan duizend tekenen voor behoud Berghuis Amerongen

AMERONGEN - Ruim duizend mensen hebben een petitie getekend voor behoud van het Berghuis in Amerongen. Veenendaler Michiel Malotaux startte de actie woensdag omdat hij vreest voor de teloorgang van de uitspanning of zelfs sloop, nu grondeigenaar Het Utrechts Landschap de pacht niet wil verlengen.

Het Utrechts Landschap spreekt in een reactie echter met klem tegen dat sprake is van sloop van het pannenkoekenhuis, maar bevestigt wel dat de pachtovereenkomst niet is verlengd. 'Het contract liep 30 oktober 2018 af, waarop de exploitant 't Berghuis had moeten verlaten', laat het Utrechts Landschap in een persbericht weten. 

Onvrede met de opstelling van erfpachtster Stella Heinen zou hieraan ten grondslag liggen. ‘We hebben moeten besluiten om niet tot een verlenging over te gaan omdat de huidige exploitant zich naar onze mening niet goed aan afspraken hield en er jarenlang geen goede samenwerking mogelijk was'. 

Malotaux neemt het voor haar op. ,,Het is er brandschoon en opgeruimd en in het weekend stervensdruk.”

Op 21 maart dient voor de Utrechtse rechtbank een rechtszaak over de kwestie. 

De petitie is hier te vinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei