Volledig scherm
Toerfietsers op de Amerongse dijk met op de achtergrond de kerktoren. foto Raphaël Drent IPTCBron © Raphael Drent;PersGroep Amerongen 04082016 Toerfietsers op de dijk met op achtergrond kerktoren, iov AD/UN. Foto Raphael Drent, Tiel.;Amerongen;

Nu of nooit: Amerongen en Wijk slaan handen ineen voor fietspad bij Rijndijk

AMERONGEN - „Met stip op één staat een veilige fietsroute op of langs de Rijndijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede”, zegt PCG-wethouder Hans Marchal van Wijk bij Duurstede. Zijn collega Gerrit Boonzaaijer (SGP) van Utrechtse Heuvelrug is het hartgrondig met hem eens.

De gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede trekken hand-in-hand op. In Heuvelrug is 1,2 miljoen euro opzij gelegd om dat fietspad aan te leggen. Het deel over Wijks grondgebied is korter. Vandaar dat Wijk er 710.000 euro aan wil spenderen.

Nu of nooit

Marchal en Boonzaaijer zijn het erover eens dat het nu of nooit is. Marchal: „Zo’n kans krijgen we de eerste dertig jaar niet meer.” Dat komt doordat Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de komende jaren de dijk van Amerongen tot Schoonhoven gaat versterken.

Het oostelijke deel vanaf Amerongen is het eerste aan de beurt. Ook het Heemraadschap wil graag meewerken aan de vurige wens om de dijk fietsveiliger te maken. Maar hoe dat gestalte moet krijgen, is nog altijd de vraag.

Ondanks het enthousiasme van beide wethouders voor een veilig fietspad kan het nog wel twee jaar duren voordat zeker wordt of het pad er komt. Eerst moet het Hoogheemraadschap zijn plan verder uitwerken over de dijkversterking. Dan wordt duidelijk of en hoe het fietspad in dat plan past.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei