Volledig scherm
PREMIUM
Wielrenners op de Amerongse Berg. © Koen Laureij

Op de hoogste Utrechtse fietsberg kun je best moe worden

AMERONGEN - De Amerongse Berg is voor wielrenners de grootste beklimming in de provincie Utrecht. Het leidt tot een groeiende stroom toerfietsers op de Utrechtse Heuvelrug.

Elk jaar in juli zijn ze er weer. Ameronger Jeroen Delfgou pikt de ongeoefende wielrenners bij wie het tijdens de Tour de France gaat kriebelen, er snel uit. „Ze rijden op een ouder type fiets en hebben gympen aan. Ik noem ze de Tour de France-fietsers. De Tour werkt motiverend, daar ben ik van overtuigd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gezocht: Ouderen en jongeren die van elkaar willen leren over de liefde
    oproep

    Gezocht: Ouderen en jongeren die van elkaar willen leren over de liefde

    ‘Mijn liefste’ versus ‘hey sgatje’: de manier waarop we elkaar de liefde verklaren is de afgelopen decennia behoorlijk veranderd. Waar hoffelijkheid zo’n 60 jaar geleden de boventoon voerde, is het anno 2019 veel normaler om een appje te sturen naar ‘het nummer dat je van een vriend kreeg’. Beide methoden hebben wel wat, maar wat kan de jeugd van tegenwoordig nog leren van de jongere van toen?

De Vallei