Schade na de plofkraak in Amerongen
Volledig scherm
Schade na de plofkraak in Amerongen © Koen Laureij

Plofkraker Amerongen komt uit directe omgeving

UPDATEAMERONGEN - Een 46-jarige man, die vastzit voor een een mislukte plofkraak in Amerongen, komt zelf ook uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De verdachte was voorlopig vrijgelaten na een eerdere veroordeling en moet eerst het restant van zijn straf uitzitten. 

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 maart werd aan de Koningin Wilhelminaweg (N225) een pinautomaat opgeblazen. Diezelfde nacht werd de verdachte aangehouden. Waar dat gebeurde, maken politie en justitie niet bekend. Bronnen zeggen dat hij in Leersum is opgepakt. 

Automatisch

De 46-jarige was op vrije voeten na een eerdere veroordeling. Doordat hij nu wordt verdacht van een nieuw strafbaar feit, vervalt zijn voorwaardelijke invrijheidstelling; deze éénderde strafvermindering vervalt en hij moet nog paar maanden celstraf uitzitten. 

Omdat hij toch weer vastzit, heeft het Openbaar Ministerie in Utrecht er voor gekozen de man nu nog niet voor te geleiden aan een rechter-commissaris voor de Amerongse plofkraak.

Donkere Golf

Na een enorme dreun zagen getuigen vier mannen vluchten in een donkere Volkswagen Golf. Drie mannen werden in de buurt van Arnhem van de A12 gehaald en met getrokken dienstwapen uit hun auto gepraat. Deze drie bleken op weg naar Duitsland om een auto te kopen en hadden niets met de plofkraak te maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei