Volledig scherm
De omgeving rondom de uitgebrande caravan is afgezet. De politie doet onderzoek. © AD

Politie vermoedt geen misdrijf bij dode na caravanbrand in Maarsbergen

updateDe brand in een caravan in Maarsbergen waarbij vanmiddag een oudere man om het leven kwam, is vermoedelijk een geval van zelfdoding of een tragisch ongeluk. De politie heeft vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf. 

In de caravan die afbrandde, woonde sinds enkele maanden een man alleen. Volgens de zoon van de campingeigenaar leefde hij er een teruggetrokken bestaan. De politie gaat er voorlopig vanuit dat het zwaar verminkte lichaam dat bij de uitgebrande caravan werd gevonden, deze man is.

De brand ontstond vanmiddag op boerderijcamping Meck aan de Scherpenzeelseweg in Maarsbergen langs de snelweg A12. Daar staan veel toeristen, maar ook mensen die bijvoorbeeld tijdelijk onderdak zoeken vanwege een scheiding vinden er nogal eens een plek.

De brand woedde al flink toen de campingeigenaar in de gaten kreeg dat er iets mis was. Zijn zoon vertelt dat de brandweer al het terrein op reed toen hij de kant van de brand opliep. De caravan stond toen al in lichterlaaie. Bij de brand kwam veel rook vrij die richting de snelweg A12 trok.

De politie vermoedt nog zeker tot morgen nodig te hebben om de identiteit van het slachtoffer definitief vast te stellen. 

Volledig scherm
© AD
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei