Volledig scherm
Adam Szkwarek © Politie

Politie zoekt nog altijd naar vermiste Adam uit Amerongen

Er wordt nog altijd gezocht naar de vermiste Poolse Adam Szkwarek uit Amerongen. Sinds zondag 24 november heeft niemand hem meer gezien en de politie maakt zich grote zorgen.

Adam lijdt aan een delier, waardoor hij ernstig in de war is. Volgens de politie heeft hij zijn woning in deze verwarde toestand verlaten en kan hij niet goed voor zichzelf zorgen vanwege zijn psychische klachten. Het is daarom noodzakelijk dat Adam snel gevonden wordt, zo benadruk de politie.

Volledig scherm
Adam Szkwarek © Politie

Op zondag 24 november verliet de Pool zijn woning in Amerongen. Rond 23.00 uur verdween hij vervolgens uit die plaats. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Zoekactie 

In de dagen na zijn verdwijning startte de politie een grote zoekactie op de Amerongerwetering, tussen Leersum en Wijk bij Duurstede. De Amerongerwetering is een weg in agrarisch gebied, te midden van de weilanden. Ook leden van de Stichting Veteranen Search Team zochten mee. Bij de zoekactie werden tevens drones en speurhonden ingezet.

Ook werden er meerdere Burgernetoproepen verspreid, maar die leverden tot nu toe niets op. Het onderzoek heeft er zodoende nog niet toe geleid dat Adam is gevonden. De politie roept eventuele getuigen daarom nogmaals op om zich te melden.

Adam is rond de 1.75 meter lang en heeft grijs haar. Hij heeft een tatoeage van een hartje op zijn rechterhand, tussen zijn duim en wijsvinger. Toen hij vermist raakte, droeg hij een zwart T-shirt, een drieskwartsbroek en groene of blauwe Crocs. 

Volledig scherm
Adam Szkwarek © Politie

De Vallei