Slapeloze nachten door afgekloven bomen in kasteeltuin: ‘Moeten de bever zien in te dammen’

VideoAMERONGEN - Er knaagt iets aan de overkant van de slotgracht van kasteel Amerongen. Nee, het zijn niet de coronamaatregelen die het kasteel al wekenlang gesloten houden voor publiek. Het zijn bevers, waarschijnlijk een handjevol. Ze hebben het gemunt op de soms eeuwenoude bomen in de kasteeltuin en dat laat - letterlijk en figuurlijk - zijn sporen na. ,,Ik heb er vannacht niet van kunnen slapen.”

6 reacties

 • joan sas

  5 dagen geleden
  langs de fonteinallee zag je al lang dat de bevers bomen aanknagen. wat eerder gaas om die bomen zetten was verstandig geweest. in arnhem knagen bevers een grote boom om bij de ingang van de haven van koers en ook daar doet men niks. wel worden door rws de wilgen weggehaald waar bevers het liefst van eten. men weet dat daar bevers zitten. ieder heeft z'n eigen taken en belangen. ga maar eens in natuurpark lelystad kijken wat er gebeurt als je geen gaas zet. de kosten van wat gaas zijn erg laag.
 • A. v.d. Hoog

  6 dagen geleden
  Om ieder schaap en hekwerk tegen de wolf. Om ieder boom en hekwerk tegen de bever enz. enz. en dat noemen deze z.g. kenners/beleidsmakers dan NATUURLIJK want o.a. de wolf en de bever moeten kost wat kost beschermd worden. Begin maar eens met een hekwerk te plaatsen om iedereen die toch zo graag wil dat deze beesten hier vrij en beschermt rondlopen en daarbij zelf er ook nog een dikke boterham aan verdienen. Wel dat ze dat hekwerk zelf moeten betalen.
 • berrie den vossen

  6 dagen geleden
  leuke woordspeling... indammen.
 • M.C. Fels

  6 dagen geleden
  De bever heeft bomen nodig voor dammen en om te eten. Ik denk dat de bever zelf ook niet bij voorkeur begint aan een dikke boom, zoals op de foto. Er staat op de foto weinig hout. Misschien kan alternatief hout (wilg) voor ze worden geplant maar dat is geen oplossing voor nu. Misschien is die omgeving gewoon niet zo geschikt. Maar overleg eens met de zoogdiervereniging.
 • Arie van Doorn

  6 dagen geleden
  Tja dat zijn de gevolgen van dat uitzetten van die bever je houd het niet meer in de hand De aalscholver is dan niet uitgezet maar vreet alles leeg en hij is in overvloed aanwezig Nu wil men hier de kroeskoppelicaan uitzetten is er geen enkele plas gracht en vijver meer veilig ,men loopt hier altijd achter de feiten aan.

De Vallei