Volledig scherm
© Elizabeth Heijblom

SP ontevreden over bomenkap en hek bij Henschotermeer

WOUDENBERG - De SP in de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft grote moeite met de gewijzigde beheerssituatie bij het Henschotermeer. De nieuwe, commerciële exploitant zou het volgens de partij niet zo nauw nemen met de ecologische richtlijnen voor het gebied.

Afdelingsvoorzitter Frank Roelants vuurt in een lang epistel over de veranderde omstandigheden rond het zwemwater meer dan twintig vragen af op het college van Utrechtse Heuvelrug, dat hij medeverantwoordelijk houdt voor een aantal zaken. Roelants schrijft dat het kappen van bomen rond de plas net als het plaatsen van een hekwerk rondom niet strookt met de ecologische afspraken voor het gebied.

Hij wil weten of exploitant Van de Lagemaat - die het beheer vorig jaar overnam van het door de regiogemeenten opgeheven Recreatieschap - zijn boekje niet te buiten is gegaan. De SP in Utrechtse Heuvelrug ageert ook tegen het heffen van entree bij de plas.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei