Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Utrechtse Heuvelrug houdt speciale raadsvergadering over ‘treingate’

UTRECHTSE HEUVELRUG - De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug houdt donderdag 5 juli een extra raadsvergadering over het gesprek dat het college had in de trein naar een congres naar Maastricht. Tijdens dat gesprek werd gevoelige informatie besproken. De raad heeft daar vragen over gesteld. 

Onderweg naar een VNG-congres in Maastricht merkte burgemeester Frits Naafs op dat hij weinig heeft met zijn collega Titia Cnossen van de gemeente Woudenberg. Wethouder Hans Waaldijk zei dat hij de raad een beetje om de tuin moet leiden bij de opvolging van een plotseling ontslagen ambtenaar, om dat probleem beheersbaar te houden’.

De gemeenteraad is daar boos over: Francien van de Velden van het lokale BVH vindt dat het gemeentebestuur, bestaande uit de partijen VVD, Open, CDA en SGP, moet aftreden. Er zijn schriftelijke vragen gesteld, waarop morgen geantwoord zal worden. Het onderwerp staat vanavond nog niet op de agenda, omdat de antwoorden nog niet binnen zijn en de fracties zich niet hebben kunnen voorbereiden op een discussie over het treingesprek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei