Volledig scherm
Schade na de plofkraak in Amerongen. © Koen Laureij

Verwoeste geldautomaat door plofkraak komt op andere plek terug in Amerongen

AMERONGEN - De geldautomaat aan de Koningin Wilhelminaweg in Amerongen die dit jaar getroffen werd door een plofkraak keert niet meer terug in het dorp. Na overleg tussen de gemeente en de getroffen ABN AMRO is besloten een nieuw type geldautomaat elders in het dorp te introduceren.

Deze Geldmaat gaat in heel Nederland alle geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank op den duur vervangen en wordt nu met voorrang geïntroduceerd in Utrechtse Heuvelrug, waar Amerongen als eerste aan de beurt is.

De nieuwe automaat komt aan de Koenestraat bij supermarkt Jumbo. Daarmee is gekozen voor een nieuwe locatie, omdat dit zorgt voor een betere verdeling van de automaten.

Een minder interessant doelwit voor criminelen

Burgemeester Frits Naafs is content met de komst van de veiligere automaat die een veel minder interessant doelwit is voor criminelen: ,,Amerongen is een mooie eerste stap in onze samenwerking met Geldmaat. Het gesprek over de andere dorpen is gaande.”

Bij de plofkraak begin maart werd geen buit gemaakt. Wel zit een 46-jarige inwoner van Utrechtse Heuvelrug vast als verdachte. Deze week was het opnieuw raak met een plofkraak in de gemeente, dit keer in Leersum, waar ook eind 2017 al twee plofkraken plaatsvonden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei