Volledig scherm
Linda den Hartog raakte gewond, toen een automobilist haar aantikte, waarbij zij ten val kwam. © Privéfoto

Wielrenster Linda (32) zoekt automobilist die haar aanreed: ‘Ik maakte een salto’

AMERONGEN - Een enorme smak maakte Linda den Hartog uit Woudenberg, toen ze zondagmiddag werd aangereden door een automobilist. De dader reed door, maar Den Hartog laat het er niet bij zitten. Ze doet haar verhaal in de hoop dat de dader gepakt wordt.

Quote

Achteraf denk je dat het opzet is geweest, maar dat kun je niet bewijzen.

Rond twaalf uur ploeterde Den Hartog de Amerongse Berg op via de Bergweg. De fietsster reed met zo’n 15 kilometer per uur de berg op, toen ze van achteren werd aangereden door een bestuurder van een groene personenauto.

,,Ik maakte een salto over de auto en kwam met een vreselijke klap op het asfalt terecht”, vertelt de aangedane Den Hartog.

Den Hartog werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht. Ze hield een gebroken stuitje, zwaargekneusde onderrug en verschillende schaafplekken aan het ongeval over.

,,Ik ben helemaal beurs, ik kan niet lopen, niet zitten. Het duurt waarschijnlijk zes tot acht weken voor ik de draad weer op kan pakken.”

Kenteken

Omstanders die het ongeluk zagen gebeuren, hebben het kenteken van de auto genoteerd.

,,Dan denk je dat met een druk op de knop de dader uit het systeem komt rollen. Maar de politie zegt nog niet te weten wie de doorrijder is. En al die tijd loopt hij nog vrij rond.” Den Hartog hoopt dat getuigen zich alsnog melden bij de politie.

,,Doorrijden na een aanrijding is een misdrijf. Ik fietste netjes langs de kant en heb niet geslingerd. Achteraf denk je dat het opzet is geweest, maar dat kun je niet bewijzen. In elk geval loopt de dader nog vrij rond.”

De politie zegt de zaak in onderzoek te hebben. Over de status van het onderzoek wil de woordvoerder niets kwijt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dierenclubs boos over inzetten levende dieren: ‘Je laat toch ook geen peuters los op de kruising’
    UPDATE

    Dieren­clubs boos over inzetten levende dieren: ‘Je laat toch ook geen peuters los op de kruising’

    OVERBERG - Vijf dierenorganisaties zijn boos over het inzetten van levende dieren tegen hardrijders in het dorp Overberg. Comité Dierennoodhulp. Een Dier Een Vriend, Animal Rights, Rechten voor al wat leeft en stichting Dierennood hebben bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug een klacht ingediend. Dierenactiviste Sandra van de Werd: ,,Je laat toch ook geen peuters loslopen om auto's langzamer te laten rijden?’’

De Vallei