Volledig scherm
De brandweer blust de schuurbrand aan de Parallelweg in Overberg. © Koen Laureij

Wietkwekerij in brandende schuur Overberg

OVERBERG - Bij een brand aan de Parallelweg in Overberg is woensdag een deel van een schuur afgebrand. De politie heeft de zoon van de eigenaar aangehouden. In de schuur waren geen dieren, maar de brandweer trof een kleine wietkwekerij aan.

De brandweer was met veel bluswagens aanwezig vanwege asbest op het dak van de schuur en de kans op het overslaan naar een andere schuur.

De verspreiding van asbest is tot het eigen terrein beperkt gebleven. Rond 15.30 uur was de brandweer de brand meester.

De tuinman die bij de buren bezig was, ontdekte de brand en seinde de buurvrouw in. ,,Ik rende er naar toe en hoorde het hout al knetteren. Ik heb snel 112 gebeld en me ontfermd over de buurvrouw. Die was in paniek."

Bij de brand kwam veel rook vrij. Korpsen uit Woudenberg, Amerongen en Leusden waren voor assistentie uitgerukt. De treinen op de spoorbaan Utrecht-Arnhem reden met gepaste snelheid langs het brandende pand.

De politie doet verder onderzoek naar de brand. In verband met het nablussen moest de brandweer een deel van het pand slopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei