Volledig scherm
Hans en Simon Crone van domein Tussen Rug en Rijn © Tamara Reijers

Zilveren medaille voor Rug en Rijn bij wijnkeuring

AMERONGEN/ELST - Met de Elsterberg 2017 hebben de wijngaardeniers van Domein Tussen Rug en Rijn uit Elst een zilveren medaille in de wacht gesleept bij de Wijnkeuring van de Lage landen. De wijnmakers kregen voor een andere wijn een bronzen medaille. Wijnmaker Hans Crone van Rug en Rijn kreeg vorig jaar nog een gouden medaille voor een van zijn wijnen. 

Zondag werden in Amerongen medailles uitgedeeld aan de beste wijnen uit Nederland en België. Zes wijnen kregen een gouden medaille. Daaronder zat dit jaar geen wijn uit de regio. Rug en Rijn scoorde het beste in de regio met twee medailles. Voor Ecofields in Wekerom en de Wijnhoeve de Veluwe was de jury streng. Beide wijnen verdienden in de ogen van de jury geen medaille. De drie wijngaarden waren de enige drie deelnemers uit de Vallei. 

Amerongen

De Wijnkeuring van de Lage Landen werd uitgevoerd door het Deutsche Weinbauamt, die daarbij dezelfde criteria gebruikt als bij de wijnkeuring in Duitsland. De juryleden keurden 186 wijnen uit zowel Nederland als België. De uitslag werd bekend gemaakt in het Koetshuis bij Restaurant Bentinck in Amerongen. Daarbij konden de wijnen ook geproefd worden. De presentatie was in handen van Janne Rijpma. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei