De hovercraft voer van 1981 tot 2005 tussen Calais en Dover.
Volledig scherm
De hovercraft voer van 1981 tot 2005 tussen Calais en Dover. © VENTURA

Mening | Zet hovercrafts in naar de Waddeneilanden

 1. Kwestie van de Week: fastfoodketens moeten verboden worden
  VAN DE LEZER

  Kwestie van de Week: fastfoodke­tens moeten verboden worden

  In Eindhoven gaan stemmen om de komst van nieuwe fastfoodrestaurants te verbieden. De Partij voor de Dieren wil dit voorstellen in de gemeenteraad. Het gaat de partij vooral om multinationals, die hier cashen en waar we als regio verder niet echt van meeprofiteren. Daarnaast gaat het ze om het stimuleren van gezonde voeding.
  Cranendonck, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard
 1. Mening | Zo’n 130.000 dode dieren bij stalbranden per jaar; laat dat eens op je inwerken
  Lezersbrieven

  Mening | Zo’n 130.000 dode dieren bij stalbran­den per jaar; laat dat eens op je inwerken

  Oh, wat word ik verdrietig en boos bij het lezen van een relatief klein bericht over weer een stalbrand, dit keer op dinsdag 23 mei in Reusel met maar liefst 3.000 slachtoffers; verstikt of verbrand. Het is niet lang wachten op de volgende ramp wetende dat er in 2022 maar liefst 130.000 dode dieren waren te betreuren bij 42 branden waarvan 18 met dodelijke afloop (bron: Verbond van Verzekeraars). Even ter vergelijking, met een gemiddeld aantal passagiers in een vliegtuig (150) komt dit neer op twee vliegcrashes per dag, het hele jaar door. Hoeveel aandacht zou dit in de media krijgen? Ga de betreffende boeren niet enkel de schuld geven, geloof oprecht dat ze het hier moeilijk mee hebben. Maar de oorzaak ligt in eerste instantie toch bij hen of bij de verzekeraars en de banken. Wellicht ook wel bij ons; wij zijn niet bereid iets meer voor een stukje vlees te betalen. We zijn zo goed om regeltjes te verzinnen voor onszelf, tot het absurde toe. Laten we nu ook eens aan al die beestjes denken, dit moet stoppen.
  's-Hertogenbosch