Het Holocaust Namenmonument in Amsterdam.
Volledig scherm
Het Holocaust Namenmonument in Amsterdam. © ANP / ANP

Complotdenkers laten mensen twijfelen over de holocaust

  1. Lezersbrieven: Hoog tijd voor dna-databank | Villa moet afgebroken | Denk goed na over de Diezebrug | CDA een gezinspartij?

    Lezersbrie­ven: Hoog tijd voor dna-databank | Villa moet afgebroken | Denk goed na over de Diezebrug | CDA een gezinspar­tij?

    Het OM wil particuliere databanken inzetten om cold cases op te lossen (BD, 7/3). Bij zo’n bericht komt bij mij voor de zoveelste keer de vraag op of we niet een algemene dna-databank zouden moeten hebben. In de afweging van de belangen van slachtoffers en die van verdachten, slaat de balans voor de meerderheid van de Nederlanders ongetwijfeld door naar de belangen van het slachtoffer en diens omgeving.
    's-Hertogenbosch
  2.  Mening | Nu al tobben over hoe het verder moet
    Lezersbrieven

    Mening | Nu al tobben over hoe het verder moet

    Donderdagochtend was er alleen maar spijt over zijn uitgebrachte stem. Een stem die de BBB naar de overwinning bracht. Hij had enkel een tegengeluid willen laten horen, een vuist willen maken tegen het huidige politieke klimaat. Ik had hem nog gewaarschuwd, maar niets hielp. Een verzetsmonument was het. Steeds vaker. Nu oogstte hij de revenuen van zijn gedrag. Eigenlijk zou een overwinnaar dit uitbundig moeten vieren. Hij niet, hij tobt nu al over hoe het verder moet. Boos was hij ook. Hij kon niks hebben vandaag. Morgen vast ook niet. Misschien stemmen ze daarom in Frankrijk twee keer: de eerste keer op de golven van hun emoties en de tweede keer met hun verstand. Dat moeten ze eigenlijk overal doen want kennelijk regeert wereldwijd de amygdala en niet de prefrontale cortex. Door twee keer te stemmen voorkom je in ieder geval: ‘Oe gotte wa he’k gedoan’. En dat met alle gevolgen van dien.
    's-Hertogenbosch
  1. Vervulde je de dienstplicht, werd je daar bijna verwijtend op aangekeken
    Lezersbrieven

    Vervulde je de dienst­plicht, werd je daar bijna verwijtend op aangekeken

    De heer Ton Welter beschrijft treffend de lamlendige houding die veel Nederlanders (en daardoor ook ambtenarij en politiek) jarenlang hadden ten aanzien van onze defensie [BD 24 januari; ‘Bureaucratie verlamt onze krijgsmacht’]. Als je in de jaren 70 nog netjes de militaire dienstplicht vervulde, werd je daar bijna verwijtend op aangekeken. Demonstreren op het Malieveld was ‘in’. Decennialang verdomde Nederland te voldoen aan de 2-procentnorm van de Navo. Wij konden van het daarmee bespaarde geld (en door roekeloos Groningen leeg te pompen) onze verzorgingsstaat steeds verder optuigen. Achter de brede rug van de VS weggedoken, konden wij onszelf wijsmaken dat de wereld een paradijs zou worden als men maar goed naar ons luisterde. Ook onze dik betalende beschermheer kreeg regelmatig onder uit de zak. Het artikel van de heer Welter verdient zeer serieus genomen te worden. Hopelijk is het nog niet te laat!