Navo-militairen lopen in 1983 mee tijdens de anti-kernwapendemonstratie in Den Haag.
Volledig scherm
Navo-militairen lopen in 1983 mee tijdens de anti-kernwapendemonstratie in Den Haag. © Nationaal Archief

Vervulde je de dienstplicht, werd je daar bijna verwijtend op aangekeken

 1. Mening | De cartoon over de Zonnebloem berust op leugens
  Lezersbrieven

  Mening | De cartoon over de Zonnebloem berust op leugens

  Hoe goedkoop kun je iets of iemand afzeiken? En dan ook nog eens berust op 100 procent onwaarheid. Ik doel op de cartoon in BD van 8 februari over de Zonnebloem. Ik kreeg die gisteren onder ogen op het moment dat ik een plaatselijke activiteit voor 70 personen ging openen. De cartoon berust ook nog eens op leugens, onwaarheden. Noem mij één voorbeeld van een (grote) activiteit waarbij ook werkelijk slechts drie gasten op kwamen dagen. Dan krijg je van mij vijftig voorbeelden van grote of groepsactiviteiten met minimaal 25 personen. Ook een leuke manier om al onze vrijwilligers te bedanken, deze cartoon. Laat ik maar stoppen met mijn kritiek. Het kwaad is geschied, maar ik zal het niet vergeten. En de hoge pet die ik op had van de plaatselijke krant heb ik sindsdien ook maar afgezet. Ik hoop dat jullie in de toekomst iets beter nadenken (en controleren) voor je iets plaatst.
  's-Hertogenbosch
 2. Mening | De boerenstand hebben we in Nederland hard nodig
  Lezersbrieven

  Mening | De boeren­stand hebben we in Nederland hard nodig

  Wie het artikel over Caroline van der Plas zo vlak voor de provinciale verkiezingen leest, krijgt nou niet meteen de indruk dat men hier in Brabant op haar zit te wachten [BD 23 februari; ‘De gewiekste trucjes van Caroline van der Plas’]. Tijdens het lezen van het stuk krijg ik het idee dat het door een gevestigde partij is aangeleverd en klakkeloos gepubliceerd is. Het probleem met het stikstofdebat is dat niemand het weet. Hoogleraren op het gebied van stikstof lopen er hier in Nederland voldoende rond en zitten echt niet op één lijn. Het is maar wie jouw politiek goedgezind is die je aan het woord laat. Verder in het artikel onder de noemer ‘kalk’ durf ik gerust te stellen dat hier niks van klopt maar het is te ingewikkeld om dit in een paar zinnen uit te leggen. Caroline komt op voor het behoud van de boerenstand in Nederland en die hebben we hard nodig omdat voedsel steeds duurder gaat worden. Dat proces is nu al ingezet.
  's-Hertogenbosch
 1. Mening | Een stadionverbod, hier en waar dan ook ter wereld
  Lezersbrieven

  Mening | Een stadionver­bod, hier en waar dan ook ter wereld

  Een fan stormt het veld op en mishandelt een keeper. Nu vindt zijn advocaat dat deze figuur heel zielig is want hij krijgt haatmail [BD 27 februari; Haatmail treft gezin ‘veldbestormer’ PSV, zijn advocaat is boos op Marcel Brands]. Denk eens na, hoe zal de keeper en de rest van de teams zich voelen? Je niet meer veilig voelen als je een potje gaat voetballen. Deze man en zijn hele familie moeten een levenslang verbod krijgen om naar een wedstrijd te gaan, hier en waar dan ook ter wereld. Hij verpest alles voor de echte fans en zet voetbal in een negatief daglicht. Ik ben het helemaal eens met de uitspraak van de directeur van PSV: levenslang stadionverbod. Maar dan ook voor alle andere sportevenementen ter wereld.
  's-Hertogenbosch