Volledig scherm
Onderzoek na een gewapende overval op een juwelier in Kesteren. © Raphael Drent

16-jarige Veenendaalse jongen twee weken langer in voorarrest voor overval op juwelier Kesteren

UPDATEVEENENDAAL/ KESTEREN - Een 16-jarige jongen uit Veenendaal die vorige week door een getuige van een scooter werd getrokken na een gewapende overval op een juwelier in Kesteren, blijft twee weken langer in voorarrest. Dat heeft de Utrechtse onderzoeksrechter woensdagmiddag bepaald.

De verdachte is op last van de onderzoeksrechter afgezonderd van de buitenwereld en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Dat komt doordat zijn twee medeverdachten nog niet zijn opgepakt. Het onderzoek loopt nog, meldt de politie desgevraagd, maar vanwege onderzoeksbelang mag geen informatie naar buiten. 

Minderjarig

Deze beperkende maatregel voor de 16-jarige is, net als de verlenging van zijn voorarrest, een zware maatregel voor een minderjarige. Vanwege de ernst van het feit waarvan hij wordt verdacht, is daartoe toch besloten.

Een passant trok de jonge Veenendaler woensdagmiddag van een scooter vlak nadat juwelier Gelderman aan de Hoofdstraat woensdagochtend was overvallen. De getuige droeg de jonge overvaller over aan de politie. 

Drie op 1 scooter

De overvallers waren er even daarvoor met z'n drieën op een bromfiets vandoor gegaan nadat ze onder dreiging van een wapen een aantal vitrines hadden ingeslagen. Ook hadden ze de juwelier een klap verkocht en lieten hem gewond achter.

De overval in Kesteren vertoont opvallende overeenkomsten met een aantal berovingen in Veenendaal in de weken daarvoor. De politie kijkt of er een verband is tussen de zaken. Daarom wordt de overval in Kesteren gezamenlijk onderzocht door de politie-eenheden Oost-Nederland (Kesteren) en Midden-Nederland (Veenendaal).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei