Een IC-verpleegkundige van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede laat aan familieleden zien hoe het met de patiënt met corona gaat. Het contact loopt via beeldbellen.
Volledig scherm
Een IC-verpleegkundige van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede laat aan familieleden zien hoe het met de patiënt met corona gaat. Het contact loopt via beeldbellen. © Ziekenhuis Gelderse Vallei

19 nieuwe besmettingen in de Vallei; geen coronadoden of ziekenhuisopnamen

EDE - Goed coronanieuws voor De Vallei. Het aantal inwoners dat is overleden of is opgenomen in het ziekenhuis vanwege het virus is gelijk gebleven de afgelopen 24 uur. Het aantal besmettingen liep de afgelopen dag wel op, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Bij inwoners uit de gemeenten xx is de afgelopen 24 uur vastgesteld dat ze zijn besmet met het virus. In Veenendaal is van zeven inwoners vastgesteld dat ze zijn besmet. In Utrechtse Heuvelrug kwamen er zes besmettingen bij, in Ede vier en in Renswoude en Rhenen één.

De afgelopen week zijn drie inwoners van de Vallei overleden aan het virus, twee van hen komen uit de gemeente Rhenen en één uit de Utrechtse Heuvelrug. In dezelfde periode zijn twee inwoners opgenomen (geweest) in het ziekenhuis vanwege corona. Eén van hen komt uit de gemeente Ede, de ander uit Rhenen.

Opmerkelijk is dat het aantal hospitaalopnames de afgelopen week is gedaald in de Utrechtse Heuvelrug. Daar is het aantal bijgesteld van 30 naar 29. In totaal zijn nu 163 inwoners van de Vallei in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Bovendien zijn 64 inwoners overleden door het coronavirus. De gemeente Ede is het zwaarst getroffen met 20 doden. Ede wordt gevolgd door Utrechtse Heuvelrug (14), Veenendaal (10), Wageningen (9), Rhenen (6) en Renswoude (5).

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei