Volledig scherm
Euro's © Pixabay

70.000 euro verduisterd bij voetbalclub DOVO

VEENENDAAL -  Uit de kas van voetbalclub DOVO in Veenendaal is 70.000 euro verduisterd. Voorzitter Jan-Willem de Groot bevestigt dit, maar wil er verder weinig over kwijt. 

,,Ik vind het een interne aangelegenheid. We hebben aangifte gedaan en de recherche heeft de zaak nu in onderzoek.”

Op de ledenvergadering van afgelopen maandag heeft de club de leden over de kwestie ingelicht. ,,De mensen die het wat aangaat zijn op de hoogte, verder zie ik geen reden om dit aan de grote klok te hangen.”

Structuur binnen vereniging veranderd

Volledig scherm
Een speler van DOVO in actie op het eigen sportpark. Foto ter illustratie. © Sven Menschel

Ook over hoe het heeft kunnen gebeuren en in welk tijdsbestek, wil De Groot niks zeggen. ,,In verenigingen waar met contant geld wordt gewerkt, loop je dit soort risico's.’’

Volgens hem zijn verschillende maatregelen genomen om fraude in de toekomst te voorkomen. ,,Zo zijn we voor een groot deel op cashless betalen overgegaan en hebben we de structuur binnen de vereniging veranderd. Mensen duidelijke verantwoordelijkheden gegeven.”

In de voetbalkantine staan veel vrijwilligers achter de bar. ,,Er zijn veel mensen betrokken, dat maakt het lastiger dan binnen een bedrijf.”

De voorzitter wil voorkomen dat er met vingers naar mensen wordt gewezen. ,,We laten de politie haar werk doen. Daarna kunnen we er open over zijn.”

De Vallei