Chocomel en koekjes bij het Veenendaalse station als aftrap voor de campagne voor Veenendaal Fietsstad 2020.
Volledig scherm
Chocomel en koekjes bij het Veenendaalse station als aftrap voor de campagne voor Veenendaal Fietsstad 2020. © Herman Stöver

Aftrap verkiezingscampagne fietsstad Veenendaal met valentijnsverrassing

VEENENDAAL - Hoe word je Fietsstad van Nederland? Veenendaal wil die prijs graag in de wacht slepen in 2020. De aftrap begon donderdagochtend met de officiële opening van de nieuwe en vergrote fietsenstalling van station Veenendaal-Centrum. 

Warme chocomel en hartjeskoekjes, die wilde de gemeente uitdelen aan de reizigers die fietsen stallen bij het station. De belangstelling viel wat tegen, omdat veel mensen de trein moesten halen en geen tijd hadden voor Valentijn-versnaperingen. De stalling aan de kant van het stationsplein is nu uitgebreid met 125 plaatsen. De officiële opening van de fietsenstalling was ook gelijk de aftrap voor de campagne om Veenendaal fietsstad van het jaar 2020 te maken in de door de Fietsersbond uitgeschreven verkiezing. 

Verkeerskundige Roel Dobbelsteijn van gemeente Veenendaal: ,,Twintig jaar geleden waren wij de eerste winnaar ooit en in 2020 willen wij na twintig jaar weer de beste fietsstad van Nederland worden. En een goede fietsstad word je niet alleen door een mooie omgeving of bezienswaardigheden waar je langs kunt fietsen, maar juist ook door goede infrastructuur en voorzieningen. Met deze stalling hebben wij er weer extra faciliteiten bij.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei