Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © AP

Ali (28) moest vluchten omdat hij homo is, maar staat in Nederland opnieuw doodsangsten uit: ‘Een hel’

Ali (28) vluchtte naar Nederland vanwege zijn seksuele geaardheid, maar ook in het veilige Veenendaal wordt hij mishandeld, vernederd, uitgescholden en gepest. ,,Als ik buiten ben moet ik steeds over mijn schouder kijken. Het is verschrikkelijk.’’

16 reacties

 • bart verplak

  3 weken geleden
  Veenendaal is al lang buitenland geworden.
 • Hans de deGraaf

  3 weken geleden
  Tsja... iets met integratie en aanpassen aan de in Nederland algemeen geaccepteerde normen en waarden. Blijkt voor sommige nieuwe inwoners erg lastig. Waardoor ook veel andere Medelanders er last van hebben - zelfs in Amsterdam. En Ali nog veel meer, omdat hij in zijn verleden getraumatiseerd geraakt is.
 • Rob Bakker

  3 weken geleden
  Saïd Zankoua, uit kanaleneiland durfde na zijn coming-out nauwelijks nog zijn familie te bezoeken na systematische bedreigingen en mishandelingen in zijn 'oude buurt' Ik zie een overeenkomst...
 • Kelly Van Hamersveld

  3 weken geleden
  Veenendaal is geen uitschieter op het gebied van homohaat. De beste man had andere verwachtingen van Nederland en beseft nu dat homohaat wereldwijd bestaat. Ik kom dagelijks in zijn wijk en sta perplex van het idee dat hij niet veilig op straat kan lopen.
 • Dirk Peters

  3 weken geleden
  Ik zie veel mensen reageren met “biblebelt”. Is het dan zo moeilijk om het hele verhaal te lezen, waaruit blijkt waar Ali in de buurt woont en waar dit geweld vandaan komt?
 1. Middenvelder Bart Juffer (29) voelde zich nooit een oudje, nu wel
  PREMIUM

  Middenvel­der Bart Juffer (29) voelde zich nooit een oudje, nu wel

  VEENENDAAL - 29 jaar is SV Panter-middenvelder Bart Juffer. Al maanden traint hij in viertallen, op anderhalve meter. Met even verderop zijn drie jaar jongere teamgenoten, die wél partijspellen spelen, kopduels aangaan en slidings maken. ,,Ik had voor de maatregel nooit het gevoel dat ik een ‘oudje’ was’’, zegt Juffer, doordeweeks als arts werkzaam in het ziekenhuis. ,,Daar zie ik wat corona met de druk op de zorg doet. Ik begrijp de maatregelen wel.”

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei