Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © AP

Ali (28) moest vluchten omdat hij homo is, maar staat in Nederland opnieuw doodsangsten uit: ‘Een hel’

Ali (28) vluchtte naar Nederland vanwege zijn seksuele geaardheid, maar ook in het veilige Veenendaal wordt hij mishandeld, vernederd, uitgescholden en gepest. ,,Als ik buiten ben moet ik steeds over mijn schouder kijken. Het is verschrikkelijk.’’

16 reacties

 • bart verplak

  1 jaar geleden
  Veenendaal is al lang buitenland geworden.
 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Tsja... iets met integratie en aanpassen aan de in Nederland algemeen geaccepteerde normen en waarden. Blijkt voor sommige nieuwe inwoners erg lastig. Waardoor ook veel andere Medelanders er last van hebben - zelfs in Amsterdam. En Ali nog veel meer, omdat hij in zijn verleden getraumatiseerd geraakt is.
 • Rob Bakker

  1 jaar geleden
  Saïd Zankoua, uit kanaleneiland durfde na zijn coming-out nauwelijks nog zijn familie te bezoeken na systematische bedreigingen en mishandelingen in zijn 'oude buurt' Ik zie een overeenkomst...
 • Veenen daalse

  1 jaar geleden
  Veenendaal is geen uitschieter op het gebied van homohaat. De beste man had andere verwachtingen van Nederland en beseft nu dat homohaat wereldwijd bestaat. Ik kom dagelijks in zijn wijk en sta perplex van het idee dat hij niet veilig op straat kan lopen.
 • Richardson D

  1 jaar geleden
  Ik zie veel mensen reageren met “biblebelt”. Is het dan zo moeilijk om het hele verhaal te lezen, waaruit blijkt waar Ali in de buurt woont en waar dit geweld vandaan komt?

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei