Volledig scherm
De organisatie van Veenendaal Filmt in zwart-wit, het thema van dit jaar. © Veenendaal Filmt

Avond van de Veenendaalse Oscar in zwart en wit

videoVEENENDAAL - De Veenendaalse film-Oscars worden vrijdagavond verdeeld tijdens de vierde editie van het Veenendaalse Filmgala. Die wordt gehouden in het cultuurgebouw Spectrum.

Het gala is een aantal jaren geleden ontstaan om Veenendaalse amateurfilmers de kans te geven hun producties een keer voor een groter publiek op een echt filmscherm te tonen. De eerste editie was in 2014 in de filmzaal van cultuurgebouw Spectrum en toen deden er 25 filmmakers aan mee.

Zwart Wit

Na een noodgedwongen uitstapje vorig jaar naar de filmzaal van de inmiddels ter ziele gegane Stip Lounge, is het festival vrijdag weer terug in Spectrum dat sinds dit jaar weer geopend is. Elf filmmakers hebben een inzending ingestuurd op het verzoek van de organisatie om iets te doen met het thema ‘zwart wit'. Daaronder een dark mysterie, een animatiefilm, een documentaire en een sterk staaltje poëtische videokunst, aldus Sanne Heymann namens de organisatie. 

Zowel in de categorie tot en met 18 jaar als in de categorie boven de 18 jaar is er een Veense Oscar te winnen. Het filmgala is voor iedereen gratis te bezoeken, maar er moet van tevoren wel online gereserveerd worden via de site van www.filmhuisveenendaal.nl. De avond start om 19:30 uur en wordt om 21:30 uur afgesloten.

Winnaars 2018

Xander Tukker en Frank Pas wonnen vorig jaar de ‘Veense Oscar’ op de derde editie van Veenendaal Filmt. Tukker won in de categorie tot 26 jaar met zijn fictieve korte verhaal Lef. Frank Pas won in de categorie vanaf 26 jaar met de documentaire Macula Degeneratie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei