Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Bedrijven Veenendaal en Rhenen verdacht in fraudezaak

VEENENDAAL - De FIOD heeft deze week de administratie in beslag genomen van zes bedrijven, waaronder twee in Veenendaal in Rhenen, wegens vermoedens van fraude. Ze zouden een 48-jarige hoofdverdachte hebben betaald om hen te bevoordelen. De man was destijds verkoopdirecteur bij een onderneming die apparatuur maakt voor telecommunicatie.

De FIOD, de opsporingsdienst van de belastingdienst, deed ook huiszoeking in een woning van de 48-jarige in Noord-Limburg.

Sancties
Over de betrokken bedrijven is niet veel meer bekend. Het gaat niet om bedrijven in de telecomsector en ook niet om winkels, meldt een woordvoerder van de FIOD desgevraagd. Momenteel zijn geen verdere sancties tegen de bedrijven van kracht. Ook de hoofdverdachte zit niet vast.

Tegenprestatie
Tegen de verdachte werd in juni vorig jaar aangifte gedaan door zijn voormalige werkgever. De man was tussen 2012 en 2015 in dienst van het bedrijf. De FIOD vermoedt dat hij ondernemingen heeft bevoordeeld en als tegenprestatie via aan hem gelieerde ondernemingen tienduizenden euro's kreeg toegestopt onder de noemer 'verrichte werkzaamheden'.

Hij verzweeg de betalingen aan zijn baas en wordt daarom verdacht van niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrift.

De Vallei