Gereformeerde kerk in Opheusden
Volledig scherm
PREMIUM
Gereformeerde kerk in Opheusden © Foto Raphael Drent

Besmettingspiek op de Biblebelt, komt het toch door kerkbezoek? ‘Corona heerst vooral onder de jongeren’

OPHEUSDEN - Nu in gemeenten als Veenendaal, West Betuwe en Neder-Betuwe de besmettingscijfers veel hoger zijn dan elders, wordt weer met een schuin oog naar de kerken gekeken. Komt het dan toch door die zondagsdiensten? 

73 reacties

 • Jos

  2 jaar geleden
  Op de Biblebelt leven ze in hun eigen wereld. Ze zullen ook niet voor vaccineren zijn. In de lock-down dus, het hele gebied!
 • KermitArnhem

  2 jaar geleden
  Winkels ook sluiten?
 • KermitArnhem

  2 jaar geleden
  In de kerk vangen me mensen op met grote psychische nood, sociale nood, armoe en eenzaamheid. Zorgen we voor mensen die depressief of suïcidaal zijn. Maken we er werk van dat mensen bij hun arts terechtkomen, ipv zorg mijden, en dat ze de juiste medische zorg krijgen via de reguliere kanalen. In de kerk vinden mensen een luisterend oor, medeleven, troost. Eten, financiële ondersteuning. Zo maar omdat we Jezus volgen en van mensen houden. Ik lees hier weinig kennis van feiten en heel veel oordeel, vooroordeel. Gaat u dan maar lekker massaal shoppen. Ik hou u niet tegen.
 • Sjors

  2 jaar geleden
  Ik ken een verzorgingshuis met 19 besmette bewoners en niemand van het personeel besmet Dus vergis uw niet in familie die zich niet aan de regels houd en mee brengt. Lekker makkelijk personeel de schuld geven.
 • KermitArnhem

  2 jaar geleden
  Waarom ligt het aan mensen die 5 meter van elkaar in een kerk zitten. Sluit de winkels dan ook maar. Dit is van u enkel haat.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei