Volledig scherm
Kees Huibers neemt de Business Award Veenendaal in ontvangst. De uitreiking was eind november. © Herman Stöver

'Beste ondernemer' leidt super én voedselbank Veenendaal

VEENENDAAL - Supermarkt-ondernemer Kees Huiberts uit Veenendaal won dit jaar de Business Award in de categorie midden- en kleinbedrijf en ook nog eens de publieksprijs. De Veenendaler (42) is tevens voorzitter van de lokale voedselbank.

Huibers is eigenaar van 2 Jumbo-supermarkten in Veenendaal.

Niets weggooien
"De initiatiefnemers van de voedselbank vroegen me 2 jaar geleden om vanuit mijn supermarkt-perspectief mee te denken, zegt hij maandag in een interview in de Gelderlander. "Voedselverspilling voorkomen is voor mij een belangrijke reden waarom ik erbij betrokken ben. Een supermarkt wil de consument maximaal van dienst zijn, maar er moet geen voedsel worden weggegooid."

Het aantal gezinnen dat wekelijkse steun krijgt van de voedselbank, ligt met zo'n 180 momenteel lager dan enkele maanden geleden. "We werken nog meer samen met hulpverlenende instanties. Dat heeft effect."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei