Volledig scherm
De winkel in Veenendaal © Google maps

Bovendeert Schoenen failliet, winkels Tiel en Veenendaal voorlopig open

TIEL/VEENENDAAL - De firma Bovendeert Schoenen, met vestigingen in Tiel en Veenendaal, is failliet verklaard. Terwijl de curatoren de mogelijkheden voor een doorstart onderzoeken, blijven de winkels open.

Dat zegt Ferry Ortiz Aldana van Dekker en Smits Advocaten. Hij is samen met Daan Schalken van Bogaerts & Groenen aangesteld als curator. ,,Het personeel is van tevoren geïnformeerd’’, aldus Ortiz Aldana. Bovendeert Schoenen telt 125 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Boxtel.

Ortiz Aldana hoopt rond Kerstmis meer duidelijkheid te hebben over de mogelijke doorstart. ,,Er komt ook geen faillissementsuitverkoop’’, benadrukt hij. ,,Maar de kerstsale wordt gewoon voortgezet.’’

De curatoren doen nog oorzaak naar de oorzaken van het faillissement. Naast de 15 winkels had Bovendeert Schoenen een webshop. Die is nu gesloten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei