Volledig scherm
De voordeur van ijssalon Puur Tamminga lijkt ingegooid. © DG

Brand in ijssalon van broer van bedreigde cafébaas Veenendaal

VEENENDAAL - Bij ijssalon Puur Tamminga aan de Kerkewijk in Veenendaal is in de nacht van dinsdag op woensdag brand geweest. Hierbij raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De ijssalon is van de broer van de Veenendaalse horecaondernemer en lachgashandelaar Sytse Tamminga en de actie lijkt dan ook op hem gericht.

Incidenten

Het is al het vierde incident in een maand tijd rond zijn persoon. Vorige week brandde aan de Dijkstraat-West in Veenendaal een bestelbus vol lege lachgasflessen af.

Zijn café Het Dak van de Markt werd twee weken geleden - na eerdere beschietingen in 2018 - opgeschrikt door een brandende molotovcocktail. Precies een week later hing er een handgranaat aan de deur van de kroeg.

Na de incidenten op de Markt nam de burgemeester maatregelen, zoals extra cameratoezicht bij de horecazaken. Het lijkt erop dat dat de daders heeft getriggerd de ondernemer op andere manieren proberen te raken. Tamminga heeft tot nu toe altijd gezegd niet te weten waarom de onbekende daders het op hem gemunt hebben.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

  1. Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    Nog geen aanhoudin­gen voor bedreigin­gen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.

De Vallei