Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bumperklever drukt politiewagen met 150 km per uur bijna letterlijk van de weg: vette bekeuring

VEENENDAAL - Een 25-jarige automobilist had donderdagochtend rond 6.30 uur zo veel haast op de A12 bij Veenendaal, dat hij een auto die voor hem reed bijna letterlijk van de rijbaan  drukte. Hij ging met 150 kilometer per uur bumper aan bumper rijden en dwong de voorligger die aan het inhalen was naar de rechterrijbaan te vertrekken. Wat hij bij die actie niet wist: in die auto reed een politieman.

Met boze handgebaren maakte de bestuurder duidelijk hoe groot zijn ergernis om de andere automobilist was. Vervolgens wilde hij zijn weg vervolgen.

Op dat moment bleek dat de wagen die hij had ingehaald een onopvallende surveillanceauto van de politie was. De bumperklever kreeg in zijn binnenspiegel het volgteken op de politiewagen te zien en hij moest zijn auto aan de kant zetten. Daar confronteerde de politieman hem met zijn rijgedrag.

Volgens de politie kan de man op een boete van honderden euro's rekenen vanwege zijn agressieve en gevaarlijke rijgedrag. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei