Burgemeester Veenendaal filmt thuiswerkplek: ‘Proberen het leven door te laten gaan’

VIDEOVEENENDAAL - ‘Buiten schijnt te zon, de lente is begonnen, en toch zijn we zoveel mogelijk binnen’, zo begint Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal zijn videoboodschap op YouTube. Kats laat ook zien waar hij zijn dagen tegenwoordig slijt: thuis, achter het bureau.

Naast zijn eigen werkplek laat de burgervader ook zien hoe zijn eigen dochter schoolwerk doet vanachter de laptop. Hoewel dat ‘niet altijd even makkelijk gaat en ze haar vriendinnen mist’, spreekt Kats ook zijn waardering uit voor de scholen. Hij noemt de manier waarop ze het initiatief van thuis leren hebben opgepakt ‘prachtig’.

De burgemeester wendt zich tevens tot hen die vragen hebben. ‘Vragen waar ik ook geen antwoord op heb’, zegt Kats. Mensen die hulp nodig hebben verwijst hij door naar de website van de gemeente.

Tot slot worden alle zorgverleners, politie, brandweer en supermarktmedewerkers bedankt voor hun werk en doet de burgemeester nog een beroep op alle burgers: ‘Volg de maatregelen van de overheid op en help elkaar in deze moeilijke tijden.’

Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal laat zien hoe zijn dochter schoolwerk doet.
Volledig scherm
Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal laat zien hoe zijn dochter schoolwerk doet. © Videostill Gemeente Veenendaal

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei