Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Gemeente Amersfoort

Bus gaat vanaf december langs Veenendaal-Oost rijden

VEENENDAAL - 16 december. Dat is de dag dat de nieuwe buslijn 87 door Veenendaal gaat rijden. De bus krijgt ook halteplaatsen aan de Rondweg-Oost, zodat de bewoners van Veenendaal-Oost wat minder ver hoeven te lopen om de bus te pakken.

De nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost heeft nog geen bus. Tussen 2009 en 2013 is een proef is gedaan met een soort van buurtbus. Toen was er een bezetting van 0,6 mensen per rit en dat was niet rendabel. Maar de wijk in aanbouw groeit gestaag en bij de bouw van de wijk wordt wel rekening gehouden met een buslijn door de wijk.

Haltehavens aan de rondweg

Zo ver is het nog niet, maar de bewoners van Veenendaal-Oost kunnen vanaf 16 december wel op de Rondweg-Oost op de bus stappen. Ter hoogte van de Spitsbergenweg liggen haltehavens aan de rondweg. Deze zijn lopend via een voetpad vanaf de Spitsbergenweg in beide richtingen te bereiken.

Naar Petenbos

De nieuwe buslijn 87 is van Syntus Utrecht en gaat rijden van station Veenendaal-De Klomp via de Rondweg-Oost naar het centrum en naar de wijk Petenbos in het zuiden van de stad. ,,‘s Morgens rijdt de bus met de klok mee door Petenbos, zodat er vanuit die wijk ook een snelle verbinding ontstaat met station Veenendaal Centrum. ’s Middags is de rijroute precies andersom, zodat vanuit de trein de wijk weer snel bereikt kan worden", meldt een woordvoerder van Syntus.

’s Morgens rijden bussen van lijn X80 direct door als lijn 87, zodat vanuit Scherpenzeel en Renswoude zonder overstappen het centrum en de scholen in Veenendaal bereikt kunnen worden. In de middag is het exact andersom: dan rijdt lijn 87 direct door als X80 naar Amersfoort.

De dienstregeling wordt medio november bekend gemaakt. 

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei