Café beschoten: ruiten vol kogelgaten in Veenendaal

videoVEENENDAAL - Cafe Het Dak van de Markt in Veenendaal is in de nacht van maandag op dinsdag beschoten. In de ruiten en deuren zitten zeker acht kogelgaten. Op straat liggen minstens tien hulzen. Die zijn door de politie gemarkeerd.

Volgens getuigen is de zaak rond 02.15 uur beschoten. Er was niemand in de zaak aanwezig. Eigenaar Sytse Tamminga meldde zich vanochtend bij de politie. Hij doet aangifte.

De politie doet onderzoek, maar heeft nog geen idee welk motief de schutter had. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Vreselijk

Burgemeester Piet zoon van Veenendaal laat weten 'geschokt' te zijn dat dit gebeurt in Veenendaal. ,,Gelukkig gebeurde het op een tijdstip dat er niemand aanwezig was in het pand. Dat neemt niet weg dat het vreselijk is voor de getroffen ondernemer. Ik heb inmiddels gesproken met hem. Momenteel doet de politie onderzoek naar het incident. Ik hoop dat er snel meer duidelijk is.”

Volledig scherm
Café in Veenendaal beschoten. © DG
Volledig scherm
De politie heeft de hulzen op straat gemarkeerd. © DG
Volledig scherm
Café in Veenendaal beschoten. © DG
Volledig scherm
Café in Veenendaal beschoten. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei