Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © EPA

Celstraffen geëist voor gewelddadige beroving koerier van waardevolle partij iPhones

VEENENDAAL/ZUTPHEN – Tegen drie mannen uit Zutphen zijn donderdag celstraffen van 4,5 tot 5 jaar geëist voor de beroving van een koerier die bij een loods in Veenendaal een waardevolle partij iPhones kwam afleveren. Voor een vierde verdachte uit Zutphen vroeg de officier van justitie vrijspraak.

De koerier werd vorig jaar in de nacht van 24 augustus door drie mannen beroofd toen hij de partij iPhones, met een totale waarde van bijna 250.000 euro, uit Duitsland bij een loods aan de Klovenier kwam omruilen voor een partij Samsung-telefoons.

Nadat hij door een oudere man was ontvangen en hij zijn vracht had gelost, zag hij zich plots geconfronteerd met twee mannen met bivakmutsen op, die hem met een revolver bedreigden, met kabelbinders knevelden en er met de iPhones vandoor gingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei